5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Mandeļu šokolādes cepumi

Sastāvdaļas

šokolāde - 50 g
sviests - 30 g
krēma liķieris Baileys - 25 ml
1 ola
cukurs - 50 g
milti 50 g
mandeles - 50 g
kakao - 10 g
cepamais pulveris - ½ tējk.
šķipsniņa sāls
šķipsniņa čili piparu
šķipsniņa muskatrieksta

cukurs un pūdercukurs apviļāšanai

Pagatavošana

Šokolādei pievieno sviestu un karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas vienveidīga masa. Tad pievieno liķieri, samaisa un atstāj dzesēties.

Olas baltumam pievieno cukuru un saputo stingrās putās.

Pievieno atdzisušajai šokolādes masai un lēnām samaisa.

Noloba mandeles un sablendē.

Sajauc miltus, cepamo pulveri, samaltās mandeles, kakao un garšvielas.

Pievieno šokolādes masai un samaisa.

Liek uz 2 stundām ledusskapī.

Kad mīkla sastīvējusi, veido nelielas bumbiņas.

Katru bumbiņu apviļā cukurā.

Un pēc tam pūdercukurā.

Plātī klāj cepamo papīru, kārto cepumus un cep 180°C apmēram 12 minūtes.

Izceptos cepumus atdzesējam, vāram tēju un cienājamies. 
Vienkārši gardumiņš - oriģināli cepumi ar izsmalcinātu garšu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (23.02.2021)
Skatījumu skaits: 363 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0