5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Mandeļu vafeles ar putukrējuma pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 150 g
cukurs - 150 g
medus - 200 g
mandeles - 200 g
milti - 10 g
piens - 10 ml

Krēmam
saldais krējums - 200 g
pūdercukurs - 30 g

tumšā šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

Katliņā izkausē sviestu, medu un cukuru. Noņem no uguns, pievieno pienu, samaltas mandeles, miltus un samaisa mīklu.

Plātī klāj cepampapīru, ar karoti lej mīklu un veido 6 plānus plācenīšus, atstatus vienu no otra.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 6-7 minūtes zeltaini brūnus.

Izceptās vafeles uzreiz sarullē un atdzesē.

Kad vafeles atdzisušas, pagatavo krēmu. 

Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās. Liek konditorejas maisiņā un pilda vafelēs. Dekorē ar izkausētu šokolādi.

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (30.06.2018)
Skatījumu skaits: 811 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0