Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas Mīklai Glazūrai Dekorēšanai Pagatavošana Sakuļ olas, pievieno iebiezināto pienu un labi samaisa. Pievieno miltus, sodu un samīca mīklu. Izrullē mīklu, apmēram 4-5 mm biezu un ar formiņu spiež prjaņikus. Plātī klāj cepampapīru un kārto prjaņikus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 12-15 minūtes. Izceptos prjaņikus atdzesē. Pagatavo glazūru. ½ glāzē ūdens izšķīdina glāzi cukura. Liek uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sastīvē (lai pārbaudītu gatavību, pilīti glazūras uzpilina uz šķīvja, ja neizplūst, bet sastīvē, glazūra gatava). Ja vēlas krāsainu glazūru, ūdens vietā ņem kādu sulu vai masai pievieno nedaudz šķīstošās kafijas vai kakao. Pārsmērē prjaņikus ar glazūru, ļauj sastīvēt un dekorē ar izkausētu šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 991 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |