5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Smilšu mīklas cepumi ar iebiezināto pienu ''Čiekuri''

Sastāvdaļas

sviests - 125 g
1 ola
cukurs - 4 ēd.k.
piens - 4 ēd.k.
milti - 3 glāzes
valrieksti - 100 g
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba

Pagatavošana

Cukuram pievieno olu un saputo.

Pievieno izkausētu sviestu, pienu un samaisa.

Iesijā miltus un samīca mīklu.

Sadala mīklu 2-3 daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz 20-30 minūtēm saldētavā.

Plātī klāj cepampapīru un uz rupjās rīves, ne pārāk biezā kārtā, sarīvē mīklu.


Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūns. Mīklu cep vairākos piegājienos, lai drupačas plātī nebūtu biezā kārtā.


Izceptās drupačas atdzesē, pievieno sasmalcinātus valriekstus un samaisa. Pievieno iebiezināto pienu un samaisa. 

Formiņas samērcē ūdenī, lai nepielīp, liek pagatavoto masu un izgāž uz šķīvja.

Pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (23.01.2021)
Skatījumu skaits: 556 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0