Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas milti - 240 g Pagatavošana Miltus sajauc ar sāli un pipariem. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos. Pievieno miltu masu un saberž drupačās. Sasmalcina valriekstus. Uz smalkās rīves sarīvē citrona miziņu. Smalki sagriež pētersīļus Mīklas drupačām pievieno sasmalcinātos valriekstus, pētersīļus un sarīvēto citrona miziņu, samaisa. Beigās pielej divas ēdamkarotes ledaini auksta ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu izrullē, apmēram 3-5 mm biezu un ar formiņu spiež cepumus. Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 10-12 minūtes. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 801 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |