Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas olu dzeltenumi - 2 gab. Pagatavošana Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Pievieno mīkstu sviestu sviestu un saputo ar mikseri. Miltiem pieber vaniļas cukuru, sodu un sajauc. Tad, pamazām pievieno olu masai un sajauc mīklu. Mīklu sadala divās daļās - vienu lielāku, otru mazliet mazāku. Mazākajai mīklas daļai pievieno kakao un samaisa. No tumšās mīklas saveļ desiņu, gaišo mīklu izrullē apmēram 1-1,5 cm biezumā. Uz gaišās mīklas plāksnes liek tumšo mīklas desiņu. Rūpīgi sakļauj gaišas mīklas malas un izveido batoniņu. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī atdzesēties. Izņem mīklu no ledusskapja un sagriež apmēram 1-1,5 cm biezās šķēlēs. Plātī klāj cepamo papīru, kārto cepumus un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 160°C līdz zeltaini brūni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 424 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |