Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas milti - 350 g Pagatavošana Miltiem pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž drumstalās. Tad pievieno 100 g cukura, olu un samīca mīklu. No mīklas saveļ divas desiņas apmēram 5 cm diametrā, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 min. ledusskapī. Ņem mīklu no ledusskapja un desiņas sagriež apmēram 3-5 mm biezās šķēlītēs. Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 18 minūtes, līdz zeltaini brūni. Izceptos cepumus atdzesē. Pagatavo garnējumu. Ber pannā 200 g cukura un karsē uz nelielas uguns līdz karamelizējas. Tad pielej saldo krējumu un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas vienveidīga masa. Pieber riekstus un samaisa. Uz atdzisušajiem cepumiem ar karoti liek karameļu masu un liek lai sastingst. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 334 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |