5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Sviesta cepumi ar lazdu riekstu karameli

Sastāvdaļas

milti - 350 g
cukurs - 300 g
sviests - 250 g
viena ola
lazdu rieksti - 400 g
saldais krējums - 300 g

Pagatavošana

Miltiem pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž drumstalās. Tad pievieno 100 g cukura, olu un samīca mīklu.

No mīklas saveļ divas desiņas apmēram 5 cm diametrā, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 min. ledusskapī.

Ņem mīklu no ledusskapja un desiņas sagriež apmēram 3-5 mm biezās šķēlītēs.

Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 18 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Izceptos cepumus atdzesē.

Pagatavo garnējumu.
Pannā īsu brīdi apgrauzdē riekstus, ietin drānā un noberž brūno miziņu.

Ber pannā 200 g cukura un karsē uz nelielas uguns līdz karamelizējas. Tad pielej saldo krējumu un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas vienveidīga masa. Pieber riekstus un samaisa.

Uz atdzisušajiem cepumiem ar karoti liek karameļu masu un liek lai sastingst.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (24.06.2020)
Skatījumu skaits: 334 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0