5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Trīskārtainie Skotijas cepumi

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 125 g
milti - 200 g
cukurs - 1 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
1 ola
šķipsniņa sāls

Pildījumam
iebiezinātais piens - 1 kārba
sviests - 1 ēd.k.
šķipsniņa sāls

Glazūrai
piena šokolāde - 200 g

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli.

Pievieno sviestu un saberž drupačās.

Pievieno olu un samīca mīklu. Liek uz 40 minūtēm ledusskapī.

Izņem no ledusskapja mīklu un izrullē 5 mm biezu plāksni.

Plātī klāj cepampapīru, liek mīklas plāksni un sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes.

Izcepto biskvītu pilnībā atdzesē.

Tikmēr pagatavo karameļu pildījumu.

Katliņā lej iebiezināto pienu, pievieno sviestu, sāli un, nepārtraukti maisot, vāra uz nelielas uguns, līdz veidojas bieza, karamelīga masa.

Gatavo karameļu pildījumu lej uz atdzesētā biskvīta, izlīdzina un pilnībā atdzesē.

Kad pildījums atdzesēts un sastīvējis, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un lej uz karameļu kārtas. Ja vēlas, pārkaisa ar riekstiem un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Kad šokolādes glazūra sastīvējusi, izņem no ledusskapja un sagriež kvadrātiņos.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (27.05.2018)
Skatījumu skaits: 880 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0