Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas sviests - 200 g Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru un saputo krēmīgā masā. Pievieno olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un samaisa viendabīgā masā. Pakāpeniski pievieno miltus un samīca mīklu. Mīklai jāsanāk elastīgai, bet nav jālīp pie rokām, tāpēc miltus pievieno pamazām. Saveļ divas mīklas bumbas, vienu lielāku, otru mazliet mazāku. Mazāko bumbu ietin pārtikas plēvē un ieliek uz ½ stundu saldētavā. Lielāko bumbu ietin pārtikas plēvē un ieliek uz ½ stundu ledusskapī. Izņem lielāko mīklas bumbu un izrullē, lai varētu ieklāt pa visu plāti. Plātī klāj cepamo papīru, liek virsū izrullēto mīklu un veido nelielu maliņu. Pa virsu smērē džemu un vienmērīgi izlīdzina pa visu virsmu. Izņem mazāko mīklas bumbu un vienmērīgi uz rupjas rīves sarīvē pa visu virsu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20-25 minūtes līdz zeltaini brūni. Izcepto biskvītu mazliet atdzesē un sagriež kvadrātiņos. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 484 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |