5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Zemesriekstu cepumi ar šokolādi

Sastāvdaļas

Zemesriekstu masai
baltā šokolāde - 100 g
sviests - 120 g
zemesriekstu sviests - 150 g
šokolādes cepumi ''Selga'' - 150 g

Šokolādes krēmam
saldais krējums - 150 g
šokolāde - 200 g
sviests - 50 g

Pagatavošana

Ātri pagatavojami cepumi bez cepšanas.

Pagatavo zemesriekstu masu.
Ūdens peldē izkausē balto šokolādi un sviestu.

Cepumus salauž mazos  gabaliņos.

Formā ieklāj cepamo papīru vai foliju.

Izkausētajā šokolādes masā iejauc riekstu sviestu, cepumus un rūpīgi samaisa. Masu lej formā, izlīdzina un liek ledusskapī uz 30 minūtēm sastingst.

Pagatavo šokolādes krēmu.
Lej saldo krējumu katliņā un karsē uz nelielas uguns. Kad tas sāk burbuļot un sāk vārīties, noņem no uguns.

Sasmalcinātu šokolādi un sviestu pievieno uzkarsētajam krējumam un maisa, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa.

Izņem no ledusskapja sacietējušo zemesriekstu masu un pārlej ar šokolādes masu, izlīdzina un liek ledusskapī uz stundu sacietēšanai.

Sacietējušo biskvītu sagriež kvadrātiņos un var cienāties. 

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (26.05.2020)
Skatījumu skaits: 397 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0