5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Ziemassvētku cepumi ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

sviests - 250 g
cukurs - 170 g
3 olas
milti - 410 g
kakao - 30 g
cepamais pulveris - 1 tējk.

tumšā šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

Sviestam pievieno cukuru un labi saputo. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz saputo.

Masu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno 220 g miltu, sajauktus ar ½ tējkaroti cepamā pulvera, un samīca mīklu. Otrai daļai pievieno 190 g miltu, sajauktus ar ½ tējkaroti cepamā pulvera, 30 g kakao, un samīca mīklu. Abas mīklas daļas ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Izņem atdzesēto mīklu no ledusskapja. Gaišo mīklu vēl sadala divās daļās un saveļ divas vienādas ruletītes. Tieši tāpat no tumšās mīklas saveļ divas vienādas ruletītes. Liek uz virtuves dēlīša vienu gaišo ruletīti, vienu tumšo ruletīti. Pārsmērē ar sakultu olas baltumu, lipina virsū atlikušo gaišo un tumšo mīklas ruletīti, lai veidojas šaha lauciņš, tumšais - gaišais. Sagatavoto mīklu sagriež apmēram 1 cm platās šķēlēs.

Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10-12 minūtes.

Izceptos cepumus atdzesē un dekorē ar izkausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (18.12.2018)
Skatījumu skaits: 637 | Atslēgvārdi: Cepumi | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0