Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas apelsīnu džems - 3 ēd.k. Virskārtas pārsmērēšanai Pagatavošana Krējumam pievieno džemu, pierīvē apelsīnu miziņu un samaisa. Miltiem pievieno cepamo pulveri, magoņu sēkliņas un sajauc. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un pāris minūtes puto, līdz veidojas gaišs krēms. Nepārstājot putot, pa vienai, pievieno olas. Puto, līdz veidojas gaiša krēmīga masa. Tad pievieno krējuma masu un atkal saputo. Beigās pievieno miltus un sajauc mīklu. Ietaukotā cepamajā formā lej mīklu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 1 stundu 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kad kēkss izcepies, izspiež sulu no viena apelsīna, sajauc ar apelsīnu džemu un pārziež kēksu. Gatavo kēksu atdzesē, liekam uz paplātes, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 800 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |