5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Apelsīnu pīrāgs no kukurūzas miltiem

Sastāvdaļas

kukurūzas milti - 160 g
maltas mandeles - 150 g
sviests - 250 g
cukurs - 150 g
apelsīnu sula - 60 ml
sarīvēta apelsīna miziņa
3 olas
apelsīnu liķieris Cointreau - 1 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru, sāli, sarīvētu apelsīna miziņu un saputo. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz saputo. Beigās pievieno apelsīnu sulu, liķieri un saputo.

Kukurūzas miltus sajauc ar samaltām mandelēm, cepamo pulveri, pievieno sviesta masai sajauc mīklu.

Saputo olu baltumus stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Ietauko cepamo formu, lej mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 60 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (04.09.2018)
Skatījumu skaits: 1010 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0