5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Ātrais kefīra kēkss ar rozīnēm

Sastāvdaļas

kefīrs - 1 glāze
2 olas
milti - 2 glāzes
cukurs - 1 glāze
rozīnes - ½ glāze
augu eļļa - ½ glāze
soda - 2/3 tējk.
šķipsniņa sāls
sarīvēta apelsīna miziņa - 1 tējk.

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej karstu ūdeni un ļauj 20 minūtes uzbriest.

Kefīram pievieno pievieno sodu, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm.

Olām pievieno cukuru, sāli un saputo. Tad pievieno eļļu un vēl nedaudz saputo.

Saputotajai olu masai pievieno kefīru, sarīvētu apelsīna miziņu un samaisa. Pakāpeniski iesijā miltus un sajauc mīklu.

Uzbriedinātajām rozīnēm nolej ūdeni, nosusina, pievieno mīklai un samaisa.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 30-35 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (10.08.2018)
Skatījumu skaits: 1834 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0