Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas Mīklai Glazūrai Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Pa vienai pievieno olas, ikreiz labi saputojot. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pusi iesijā sviesta masā un samaisa. Pielej vīnu un labi samaisa. Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Pievieno kaltētu lavandu, sasaldētas mellenes un samaisa mīklu. Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170ºC apmēram 60 minūtes. Izcepto kēksu atdzesē, izceļ no cepamās formas. Pagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno lavandas sīrupu un samaisa viendabīgu masu. Pārlej kēksu un ļauj sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 838 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |