Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Biezpiena kēkss ar citronu
Sastāvdaļas biezpiens - 250 g Pagatavošana Citronu sagriež šķēlītēs un izņem sēkliņas. Liek blenderī un sasmalcina. Cukuram pievieno sviestu un saberž viendabīgu masu. Pievieno biezpienu un samaisa. Pievieno olas, sasmalcināto citronu un samaisa. Pievieno sodu un samaisa. Pagaida apmēram 2 minūtes, lai soda sāk reaģēt ar skābo citronu, un mīkla uzbriest. Beigās iesijā miltus un sajauc mīklu. Ietauko cepamo formu un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 1 stundu. Izcepto kēksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1382 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |