5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Biezpiena kēkss ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

milti - 300 g
sviests - 150 g
cukurs - 300 g
biezpiens - 250 g
olas - 3 gab.
soda (dzēsta) - 1 tējk.

Dekorēšanai
šokolāde - 100 g
sviests - 30 g
pūdercukurs

Pagatavošana

Saputo olas ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu un samaisa.

Biezpienu izberž caur sietu, pievieno olu masai un samaisa.

Pievieno miltus, sodu un samaisa viendabīgā masā.

Ietauko cepamo veidni (25-27 cm), lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram stundu, gatavību pārbauda ar kociņu.

Izcepto kēksu atdzesē un tikmēr pagatavo šokolādes glazūru.

Liek katliņā sasmalcinātu šokolādi un sviestu, karsē uz nelielas uguns nepārtraukti maisot, līdz veidojas vienveidīga masa.  

Dekorē kēksu ar šokolādes glazūru, pārkaisa ar pūdercukuru un atstāj sastīvēt glazūru.

Griežam gabaliņos un cienājamies! 

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (10.04.2018)
Skatījumu skaits: 875 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0