5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Burkānu kūka ar kanēli un ķirbja sēklām

Sastāvdaļas

Milti - 1½ glāze
Ola 1 gab.
Cepamais pulveris - 1 tējk.
Sāls
Cukurs -1 glāze
Kanēlis
Vaniļas cukurs
Burkāni - 2 gab.
Āboli - gab.
Apelsīni - 2 gab.
Rozīnes - 100 g 
Ķirbja sēklas - 1 ēd.k.
Eļļa - ½ glāze

Pagatavošana

Apelsīniem norīvē oranžo miziņu, izspiež sulu. Samaisa miltus ar cepamo pulveri, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un pievieno sarīvētus burkānus, gabaliņos sagrieztus ābolus, apelsīnu miziņu, rozīnes un ķirbja sēklas.

Citā traukā lej eļļu, sulu, pievieno sakultu olu ar cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.

Lej eļļas maisījumu miltos, kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Ietauko cepamo veidni, lej mīklu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-60 min.

Izcepto kūku atdzesē un  pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (22.01.2020)
Skatījumu skaits: 569 | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0