5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Dārzeņu kēkss

Sastāvdaļas

milti - 130 g
3 olas
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
1 zaļā paprika
1 vidējs kabacis
žāvēti tomāti - 30 g
melnās olīvas bez kauliņiem - 30 g
1 ķiploka daiviņa
cietais siers
olīveļļa 100 ml
pētersīļi, dilles, sīpolloki 
cepamais pulveris - 2 tējk.
cukurs - 1 tējk.
sāls
čili pipari

Pagatavošana

Papriku un kabaci sagriež kubiciņos, ber pannā, pielej nedaudz eļļas un apcep, apmēram 2 minūtes.

Sarīvē sieru, zaļumus sasmalcina.

Olīvas pārgriež uz pusēm, kaltētos tomātus sasmalcina.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, cukuru, pielej sakultas olas un samaisa.

Tad pievieno sieru, olīvas, kaltētos tomātus, čili piparus, olīveļļu, ar spiedi piespiež ķiploku un visu labi samaisa.

Beigās pievieno apceptos dārzeņus, zaļumus un samaisa mīklu.

Lej mīklu cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 45 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (29.01.2018)
Skatījumu skaits: 779 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0