5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Gardais rozīņu kēkss

Sastāvdaļas

margarīns - 150 gr.
cukurs - 1 glāze
olas - 3 gab.
½ citrona
jogurts vai kefīrs - 1 glāze
cepamais pulveris 1½ tējk.
rozīnes 100 gr.
milti - 2 glāzes

Pagatavošana

Sakuļ cukuru ar margarīnu. 

Pa vienai pievieno olas un sakuļ.

Pievieno masai sarīvētu citrona miziņu, piespiež citrona sulu.

Pievieno kefīru un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno masai. Rūpīgi samaisa.

Kad mīkla kļuvusi viendabīga, pievieno nomazgātas, miltos apviļātas rozīnes un atkal mīklu izjauc.

Cepamo veidni ieziež ar taukvielām, lej mīklu un cep 190° C apmēram 30 min. līdz gatavs.

Gatavo kēksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (16.04.2018)
Skatījumu skaits: 1002 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0