Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas 1 gl. milti Pagatavošana Sasmalcina sukādes, rozīnes, ķiršus, dzērvenes, riekstus un pārlej ar rumu, uz 2 dienām stikla burkā ar aizskrūvējamu vāku istabas temperatūrā. Rumu caur sietiņu nolej (ārā nelej, tas noderēs). Žāvētos augļus apviļā miltos, lai nesalīp. Bļodā sajauc miltus, kanēli, cepamo pulveri, sāli. Citā bļodā saputo sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru. Trešajā bļodā saputo olas. Ceturtajā bļodā sajauc medu ar pienu. Saputotās olas pievieno sviesta masai. Tad pievieno miltu masu un medus-piena masu, sajauc. Pēdējos pievieno izmērcētos augļus, riekstus un sukādes. Visu kārtīgi samaisa. Mīkla sanāk neviendabīga mazā miltu daudzuma dēļ, bet tas neietekmē gala rezultātu. Formu iesmērē ar sviestu, pārkaisa ar miltiem un lej mīklu. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 165º C apmēram 45 minūtes līdz gatavībai. Pārbauda ar koka irbulīti. Izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist formā uz 10 minūtēm. Apslaka ar 4 ēdamkarotēm ruma, kas palika no augļiem. Izklāj pietiekami lielu pārtikas plēves gabalu, lai varētu ietīt kūku pilnībā. Pa virsu plēvei klāj auduma vai marles gabalu un saslapina ar 2 ēdamkarotēm ruma, kas palika no augļiem. Kūku cieši ietin audumā un plēvē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, ietin folijā un šo tīstokli ieliek plastikāta kastītē ar vāku. Malas aizlīmē ar skoču, lai netiek klāt gaiss. Šādi kūku glabā vēsā vietā līdz pasniegšanai. Pirms pasniegšanas kūku kādu laiku atstāj istabas temperatūrā. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 723 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |