5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Jogurta kēkss ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas
 
jogurts - 1 glāze
3 olas
cukurs - 2 ēd.k.
milti - 1½ glāze
sviests - 60 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
vaniļas cukurs - 2 tējk.
rozīnes - 100 g
žāvētas plūmes - 100 g
 
Pagatavošana
 
Rozīnēm un žāvētām plūmēm uzlej karstu ūdeni un 10 minūtes uzbriedina. Tad nolej ūdeni, uzber uz dvielīša vai papīra salvetes un nosusina. Uzber tējkaroti miltu un apvārta.
 
Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli un saputo.
 
Tad pievieno jogurtu, izkausētu sviestu un turpina putot.
 
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā jogurta masā un samaisa mīklu.
 
Pievieno rozīnes un žāvētas plūmes.
 
Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (21.03.2018)
Skatījumu skaits: 986 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0