5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Kafijas kēkss ar Maskarpone krēmu

Sastāvdaļas 

Mīklai
milti - 210 g
brūnais cukurs - 200 g
olīveļļa (bez smaržas) - 240 ml
piens - 60 ml
4 olas
stipra melnā kafija - 60 ml
valrieksti - 80 g
sāls - ½ tējk.

Krēmam
pūdercukurs - 2 tējk.
Maskarpone siers - 250 g
stipra melnā kafija - 4 tējk.
kafijas sīrups - 2 tējk.

Dekorēšanai 
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 50 ml
valrieksti

Pagatavošana

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Pievieno pienu, eļļu, kafiju un samaisa. 

Valriekstus nedaudz apgrauzdē uz pannas un sablendē.

Miltus sajauc ar sāli, sasmalcinātajiem valriekstiem, iesijā olu masā un samaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Ietauko cepamo formu un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto kēksu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Pagatavo krēmu. Maskarpone sieram pievieno pūdercukuru, kafijas sīrupu, stipru kafiju un saputo.

Vienu atdzesēto kēksa pusi pārsmērē ar krēmu, liek virsū otru daļu un virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu.

Šokolādei pievieno saldo krējumu un karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Pārlej kēksu, pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un ļauj 3-4 stundas sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (29.06.2018)
Skatījumu skaits: 831 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0