5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Kakao kēkss ar šokolādes glazūru un valriekstiem

Sastāvdaļas
 
Mīklai
kefīrs - 300 g
3 olas
cukurs - 200 g
soda - 1 tējk.
kakao - 2 tējk.
milti - 1½ glāze
augu eļļa 4 ēd.k.
 
Dekorēšanai
tumšā šokolāde
valrieksti
 
Pagatavošana
 
Olām pievieno cukuru un saputo.
 
Tad pievieno eļļu, kefīru un vēlreiz saputo.
 
Miltus sajauc ar kakao, sodu, iesijā olu masā un samaisa mīklu.

Ietauko cepamo formu un lej mīklu.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes.
 
Izcepto kēksu atdzesē un izceļ no formas.
 
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej kēksu. Pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (29.05.2018)
Skatījumu skaits: 832 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0