5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Kārtainais kēkss ar kanēli

Sastāvdaļas

milti - 4 tases
cukurs - 2 tases
soda - 2 tējk.
sāls - ½ tējk.
2 olas
kefīrs - 2 tases
augu eļļa - ½ tase
rozīnes - ½ tase
kanēlis - 3 tējk.

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un uzbriedina.

Miltus sajauc ar 1½ tasi cukura, sāli un sodu.

Kefīram pievieno olas, eļļu un samaisa. Pievieno miltu masu un samaisa mīklu. Beigās pievieno uzbriedinātās rozīnes un samaisa.

Atlikušo 1/2 tasi cukura sajauc ar kanēli.

Kēksa formā klāj cepampapīru, lej 1/3 mīklas, pārkaisa ar 1/2 no kanēļa maisījuma. Uzmanīgi lej virsū 1/3 mīklas, pārkaisa ar atlikušo kanēļa maisījumu un pārlej ar mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-45 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (08.05.2018)
Skatījumu skaits: 778 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0