5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Kēks ar šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas

sviests - 100 g
cukurs - 100 g
3 olas
milti - 200 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šokolāde - 100 g

Glazūrai 
šokolāde - 100 g
saldais krējums - 80 ml

Pagatavošana

Sviestam pievieno cukuru, olas un saputo.

Šokolādi sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sviesta masai un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un samaisa mīklu.

Ietauko cepamo formu un klāj mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē.

Pagatavo šokolādes glazūru. Sasmalcinātai šokolādei pievieno saldo krējumu, liek karstā ūdens peldē un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Nedaudz padzesē, pārlej atdzesēto kēksu un ļauj glazūrai sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (10.10.2018)
Skatījumu skaits: 723 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0