Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas Mīklai Glazūrai Pagatavošana Šokolādi izkausē kārstā ūdens peldē. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo. Pievieno krējumu, izkausēto šokolādi un samaisa. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā. Cepamo formu ietauko, pārkaisa ar miltiem un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes. Izcepto kēksu atdzesē un izņem no cepamās formas. Pagatavo glazūru. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē, pievieno sviestu, saldo krējumu un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej kēksu un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1779 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |