5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Kēkss ar drumstalām un ābolu riekstu pildījumu

Sastāvdaļas

sviests - 180 g
cukurs - 200 g
1 tējkarote vaniļas cukura 
2 olas
krējums - 180 g
milti - 190 g + 2 ēdamkarotes
1 tējkarote cepamā pulvera
lobīti valrieksti - 100 g
brūnais cukurs - 100 g
1 tējkarote kanēļa
āboli

Pagatavošana

Riekstus sasmalcina, sajauc ar brūno cukuru un kanēli. 

Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas, krējumu, vaniļas cukuru, samaisa. 

Piesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. 

Ietaukotā formā lej apmēram pusi mīklas, pārkaisa ar 4 ēdamkarotēm riekstu cukura maisījuma, virsū kārto nomizotu un šķēlēs sagrieztu ābolu. Pārlej atlikušo mīklu un izlīdzina.

Cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Pa to laiku pārējo riekstu cukura maisījumu saberž ar 2 ēdamkarotēm miltu un 30 gramiem sviesta, lai veidojas drumstalas. 

Ar tām pārkaisa kēksu un cep vēl 20-25 minūtes. 

Kēksu atdzesē formā.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (27.03.2018)
Skatījumu skaits: 899 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0