5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Kēkss ar Ricottu un šokolādes čipsiem

Sastāvdaļas

milti - 300 g
Ricotta siers - 300 g
sviests - 150 g
4 olas
cukurs - 100 g
šokolādes čipsi - 150 g
valrieksti - 100 g
cepamais pulveris - 2 tējk.
šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo.

Pievieno Ricotta sieru un vēlreiz saputo.

Turpina putot, pa vienai pievienojot olas.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Iesijā Ricottas siera masā un samaisa mīklu.

Sasmalcina valriekstus, bet ne pārāk smalki. Sajauc ar čipsiem, pievieno mīklai un labi samaisa.

Cepamo formu ietauko, pārkaisa ar miltiem un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto kēksu atdzesē, griež gabaliņos un pasniedz viesiem, lai cienājas un prasa vēl :) !

Ja vēlaties ar vaniļas garšu, pievienojiet mīklai paciņu vaniļas cukura. Ja vēlaties ar citrusu garšu, pierīvējiet citrona miziņu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (03.01.2019)
Skatījumu skaits: 645 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0