5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Kēkss ar rozīnēm un rumu

Sastāvdaļas 

sviests - 100 g
cukurs - 130 g
milti - 150 g
2 olu dzeltenumi
4 olas baltumi
cepamais pulveris - 1 tējk.
rozīnes - 100 g
4 olas baltumi
1 ēdamkarote ruma

Pagatavošana

Saputo sviestu ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus, rumu un puto vēl pāris minūtes.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un rozīnēm, pievieno sviesta masai, puto lēnā režīmā, līdz veidojas viendabīga masa.
Saputo olu baltumus, iemaisa mīklā. 
Cepamajā formā klāj ar cepampapīru, lej mīklu. 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180° C apmēram 40 minūtes. 
Izcepto kēksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

 


Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (07.03.2021)
Skatījumu skaits: 440 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0