Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas milti - 225 g Pagatavošana Noskalo žāvētos ķiršus un sagriež mazos gabaliņos. Izkausē sviestu, pievieno cukuru un saputo, līdz veidojas krēmīga masa. Tad, nepārtraucot putot, pievieno olas, citrona sulu un sarīvētu citrona miziņu. Žāvētos ķiršus apvārta miltos. Miltiem pievieno cepamo pulveri, samaisa un visu pievieno sviesta masai. Pievieno pienu un sajauc mīklu. Liek mīklu cepamajā formā, pārkaisa ar sasmalcinātā sukādēm un cep 160°C apmēram 80 minūtes. Izcepto kēksu vēl minūtes 15 atstāj cepamajā formā, tad liek uz paplātes atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 971 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |