5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Klasisks ruma kēkss

Sastāvdaļas

sviests - 50 g
cukurs - 200 g
milti - 190 g
kefīrs - 125 ml
olas - 2 gab.
cepamais pulveris - ½ tējk.
šķipsniņa sāls
šķipsniņa sodas
rums - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno olas, rumu un vēlreiz saputo.

Saputotajā sviesta masā iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri, kefīru un sajauc mīklu.

Lej mīklu kēksa formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 45 minūtes.

Gatavo kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.

Griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (13.02.2018)
Skatījumu skaits: 870 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0