5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Krējuma kēkss ar žāvētām dzērvenēm un šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas

sviests - 200 g
cukurs - 300 g
2 olas
skābais krējums 15% - 400 ml
vaniļas ekstrakts - 1 tējk.
milti - 2 glāzes
cepamais pulveris - 2 tējk.
šķipsniņa sāls
tumšā šokolāde - 150 g
žāvētas dzērvenes - 1 glāze

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo (apm. 4-5 min).

Pievieno olu, puto apmēram 40-50 sekundes, tad pievieno otru olu un atkal puto 40-50 sekundes.

Pievieno vaniļas ekstraktu, sāli un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri.

Tad samazina miksera ātrumu,  pievieno 200 ml krējuma un samaisa ar mikseri. Iesijā glāzi miltu, samaisa. Pievieno atlikušo krējumu, samaisa. Beigās iesijā glāzi miltu un samaisa. 

Ar nazi šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos.

Pievieno mīklai žāvētas dzērvenes, sasmalcināto šokolādi un samaisa.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-55 minūtes.

Izcepto kēksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (15.05.2018)
Skatījumu skaits: 816 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0