Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas sviests - 200 g Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo (apm. 4-5 min). Pievieno olu, puto apmēram 40-50 sekundes, tad pievieno otru olu un atkal puto 40-50 sekundes. Pievieno vaniļas ekstraktu, sāli un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Tad samazina miksera ātrumu, pievieno 200 ml krējuma un samaisa ar mikseri. Iesijā glāzi miltu, samaisa. Pievieno atlikušo krējumu, samaisa. Beigās iesijā glāzi miltu un samaisa. Ar nazi šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos. Pievieno mīklai žāvētas dzērvenes, sasmalcināto šokolādi un samaisa. Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-55 minūtes. Izcepto kēksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 872 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |