5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Pistācīju kēkss ar rikottu

Sastāvdaļas

sviests - 150 g
rikotta siers - 150 g
3 olas
cukurs - 200 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.
pistāciju milti - 100 g
kviešu milti - 150 g
šķipsniņa sāls
cepamais pulveris - 1 tējk.

Glazūrai
citronu sula
pūdercukurs - 5 ēd.k.

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno rikotta sieru, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un ar mikseri saputo krēmīgā masā.

Pievieno olas un labi samaisa.

Miltus sajauc ar pistāciju miltiem, cepamo pulveri. Pievieno sviesta masai un samaisa mīklu.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, liek mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180º C apmēram 45 minūtes.

Izcepto kēksu atdzesē.

Pagatavo glazūru.
Pūdercukuram pamazām pievieno citronu sulu un maisa, līdz veidojas plūstoša, ne pārāk šķidra masa.

Pārlej atdzesēto kēksu, pārkaisa ar sadrupinātām pistācijām.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (30.06.2020)
Skatījumu skaits: 474 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0