5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi

Saulainais magoņu kēkss

Sastāvdaļas

milti - 250 g
brūnais cukurs - ½ glāze
3 olas
sviests - 100 g
cepamais pulveris - ½ tējk.
sāls - ¼ tējk.
1 apelsīns
vaniļas cukurs - 1 paciņa
saldais krējums - 2 ēd.k.
magoņu sēkliņas - 4 ēd.k.

Pagatavošana

Uz smalkas rīves norīvē apelsīnam miziņu un pēc tam izspiež sulu.

Miltiem pievieno cepamo pulveri, sāli, magoņu sēkliņas, sarīvēto apelsīna miziņu un sajauc.

Mīkstam sviestam pieber cukuru un saputo.

Pa vienai pievieno olas un saputo.

Tad pievieno miltu masu un samaisa.

Apelsīnu sulai pievieno saldo krējumu, vaniļas cukuru, samaisa, līdz vaniļas cukurs izšķīdis. Pievieno mīklai un vēlreiz visu samaisa.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 45-60 minūtes, līdz kēkss zeltaini brūns. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksi | Pievienoja: egro (06.07.2018)
Skatījumu skaits: 1022 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0