Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas milti - 250 g Pagatavošana Uz smalkas rīves norīvē apelsīnam miziņu un pēc tam izspiež sulu. Miltiem pievieno cepamo pulveri, sāli, magoņu sēkliņas, sarīvēto apelsīna miziņu un sajauc. Mīkstam sviestam pieber cukuru un saputo. Pa vienai pievieno olas un saputo. Tad pievieno miltu masu un samaisa. Apelsīnu sulai pievieno saldo krējumu, vaniļas cukuru, samaisa, līdz vaniļas cukurs izšķīdis. Pievieno mīklai un vēlreiz visu samaisa. Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 45-60 minūtes, līdz kēkss zeltaini brūns. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1022 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |