Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Kēksi |
Sastāvdaļas Mīklai Glazūrai Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno olas un vēlreiz saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Iesijā sviesta masā un samaisa. Pievieno jogurtu un samaisa mīklu. 1/3 mīklas lej atsevišķā traukā, pievieno kakao pulveri un labi samaisa. Atlikušajai mīklai pievieno trīs pilītes vaniļas esences un samaisa. Ietauko cepamo formu un lej 1/2 gaišās mīklas. Tad lej virsū kakao mīklu un viersū atlikušo gaišo mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-55 minūtes. Izcepto kēksu atdzesē un izceļ no formas. Karstā ūdens peldē izkausē balto šokolādi un pārlej atdzesēto kēksu. Liek ledusskapī sastīvēt. Beigās izkausē tumšo šokolādi un pārlej kēksu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 999 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |