Sastāvdaļas
Milti - 2½ glāzes
Ievārījums - 1 glāze
Olas - 2 gab.
Cukurs - ½ glāze
Kefīrs - 1 glāze (vai krējums)
soda - 1 tējk.
pūdercukurs (pārkaisīšanai)
Pagatavošana
Liek bļodā ievārījumu pievieno 1 tējkaroti sodas, samaisa un ieliek uz minūtēm 15 ledusskapī.
Olam pievieno cukuru, saputo un pievieno ievārījumam.
Tad pievieno kefīru vai krējumu, pamazām iesijā miltus un visu kārtīgi samaisa.
Ietaukotā formā lej mīklu un cep 200°C apmēram 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu - iedur kēksā, ja mīkla nelīp pie tā, tad gatavs.
Kēksu mazliet atdzesē, izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.
Kēksa garša un krāsa būs atkarīga no ievārījuma, viss pēc jūsu izvēles.
Lai labi garšo!
|