5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Austiņkūka ar vārīto vaniļas krēmu

Sastāvdaļas

piens - 600 ml
cukurs - 100 g
3 olas
milti - 2 ēd.k. 
saldkrējuma sviests - 100 g
kartupeļu ciete - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
cepumi ''Austiņas'' - 600 g

Pagatavošana

Sākumā gatavo krēmu.

Olām pievieno cukuru un saputo.

Nepārtraucot putošanu, pakāpeniski pievieno miltus, cieti un beigās pienu.

Lej masu katliņā, liek uz nelielas uguns un nepārtraukti maisot, karsē.

Tiklīdz krēms sāk vārīties, pievieno sviestu, vaniļas cukuru un labi samaisa.

Noņem no uguns, uzliek katliņam vāku un liek aukstā ūdens peldē dzesēties.

Uz paplātes kārto cepumu kārtu un pārsmērē ar atdzesēto krēmu.

Tad liek atkal virsū cepumu kārtu, pārsmērē ar krēmu. Tā, līdz izmantoti visi cepumi un krēms.

Virsējo kārtu pārsmērē ar krēmu un pārkaisa ar sadrupinātiem cepumiem.

Liek uz 3 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (13.08.2018)
Skatījumu skaits: 909 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0