Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Pagatavošana Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumiem pievieno pūdercukuru, miltus un labi samaisa. Pienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un uzvāra. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā lej olu masā. Pārlej masu atpakaļ katliņā, karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē. Tad pielej rumu un labi samaisa. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē aukstā ūdens peldē. Samaļ magoņu sēkliņas, pievieno atdzesētajam krēmam un samaisa. Pagatavo mīklu. Sviestu saberž ar cukuru un rumu. Tad pievieno olu, olas dzeltenumu, samaisa. Beigās iesijā miltus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 20 minūtēm ledusskapī. Izrullē lielāko daļu mīklas un klāj cepamajā formā (20-23 cm), lai veidojas maliņas. Nogriež lieko mīklu un pilda magoņu krēmu. Izrullē atlikušo mīklu, nosedz pīrāgu un saspiež maliņas. Ar pārpalikušo mīklu dekorē pīrāgu un dažās vietās ar koka irbulīti izdur caurumiņus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 40 minūtes, līdz pīrāgs zeltaini brūns. Izcepto pīrāgu pilnībā atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 323 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |