5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Bezē kūka ar krēma pildījumu un ingvera džemu

Sastāvdaļas
 
Biskvītam
 sviests - 200 g
 cukurs - 200 g
 milti - 200 g
 sasmalcinātas mandeles - 50 g
 2 olas
 2 olu dzeltenumi
 piens - 3 ēd.k.
 cepamais pulveris - 1 tējk.
 
Bezē 
 2 olu baltumi
 cukurs - 100 g
 mandeļu skaidiņas - 2 tējk.
 
Pildījumam
 saldais krējums - 200 ml
 Maskarpones siers - 200 g
 cukurs - ēd.k.
 ingvera džems
 
 Pagatavošana
 
Karsē cepeškrāsni 160° C , divas kūku formas ar noņemamām malām izklāj ar cepampapīru.
 
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sasmalcinātām mandelēm, pievieno olu masai, pielej pienu un samaisa mīklu.
 
Saputo olu baltumus, līdz putas kļūst gludas un spīdīgas, pakāpeniski pievieno cukuru, sakuļ stingrās putās.
 
Mīklu sadala divās daļās. Ņem divas cepamās formas ar noņemamām malām un lej mīklu.
 
Saputotos olu baltumus ar karoti uzklāj mīklai vienā formā, pārkaisa ar cukuru un mandeļu skaidiņām.
 
Liek abas formas cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 160°C, kūku ar bezē pārklāj ar cepampapīru.
 
Pēc 40 min. izņem formu ar vienkāršo biskvītu, bet otru, ar bezē virsu, turpina cept vēl 30 min.
 
Izceptos biskvītus atdzesē.
 
Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo stingrās putās. Tad pievieno Maskarpone sieru un samaisa ar mikseri.
 
Liek uz paplātes biskvītu, pārsmērē ar krēmu. 
 
Tad smērē ingvera džemu un liek virsū otru ripu ar bezē virsu.
 
Liek uz divām stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (14.07.2021)
Skatījumu skaits: 61 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0