Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas cukurs - 600 g Pagatavošana Pāris saujas valriekstu mazliet apgrauzdē uz pannas un ar nazi sasmalcina (nemalt!). Saputo olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievieno 400 g pūdercukura, citronskābi un uzmanīgi samaisa, lai veidojas pabieza masa. Beigās iecilā riekstus. Mīklu sadala divās daļas un cep divus bezē biskvītus. Tikmēr pagatavo krēmu. Saputo olu dzeltenumus un lej vārošajā pienā. Olu dzeltenumus pievieno pakāpeniski, mazām porcijām un nepārtraukti maisot, lai nesarauj kunkuļos. Krēmu mazliet pavāra, līdz sabiezē. Kad krēms atdzisis, pievieno mīkstu sviestu un saputo. Ņem atdzisušo bezē biskvītu, smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Virsu smērē ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un sarīvētu šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 626 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |