5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Bezē torte ''Lidojums''

Sastāvdaļas

cukurs - 600 g
6 olu baltumi
naža gals citronskābes
valrieksti
piens - ½ glāze
6 olu dzeltenumi
sviests - 200 g

Pagatavošana

Pāris saujas valriekstu mazliet apgrauzdē uz pannas un ar nazi sasmalcina (nemalt!).

Saputo olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievieno 400 g pūdercukura, citronskābi un uzmanīgi samaisa, lai veidojas pabieza masa. Beigās iecilā riekstus.

Mīklu sadala divās daļas un cep divus bezē biskvītus.
Plātī klāj cepamo papīru, klāj mīklu un izlīdzina vēlamā formā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 30 minūtes.

Tikmēr pagatavo krēmu.
Pienam pievieno 200 g cukura un karsē, līdz sāk vārīties. 

Saputo olu dzeltenumus un lej vārošajā pienā. Olu dzeltenumus pievieno pakāpeniski, mazām porcijām un nepārtraukti maisot, lai nesarauj kunkuļos. Krēmu mazliet pavāra, līdz sabiezē. 

Kad krēms atdzisis, pievieno mīkstu sviestu un saputo.

Ņem atdzisušo bezē biskvītu, smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Virsu smērē ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un sarīvētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (22.05.2021)
Skatījumu skaits: 86 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0