Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas sviests - 100 g Pildījumam ārītais iebiezinātais piens ar cukuru Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Tad, pa vienai, pievieno olas un turpina putot. Miltus sajauc ar kukurūzas cieti, sāli un cepamo pulveri. Iesijā sviesta masā un samaisa mīklu. Mīklu sadala divās dāļās. Vienu mīklas daļu atliek malā, otru daļu sadala vēl divās daļās - lielākā un mazākā. Lielākajai mīklas daļai pievieno 2 ēdamkarotes kakao un samaisa. Mazākajai daļai pievieno ¼ ēdamkaroti kakao, ½ ēdamkaroti miltu un samaisa. Katru mīklu liek konditorejas maisiņos. Cepamajā formā klāj cepampapīru, malas ietauko. Tad ar gaišo mīklu cepamajā formā veido trīs apļus. Starp gaišo mīklu spiež tumšo mīklu. (Skat. att.) Necentieties veidot perfektas līnijas, dabā leoparda plankumi nav ideāli. Uz tumšās mīklas spiež mīklu no paša mazākā maisiņa, ar gaiši brūno mīklu. Starpā klāj gaišo mīklu. Tad klāj nākamās kārtas, līdz izmantota visa mīkla.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Uz vienas biskvīta ripas smērē iebiezināto pienu un liek virsū otru biskvītu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 560 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |