Sastāvdaļas
sviests - 200 g
kefīrs - 1 glāze
2 olas
cukurs - 200 g
milti - 150 g
cepamais pulveris - 2 tējk.
skābais krējums - 500 g
žāvētas aprikozes - 200 g
vārītais kondensētais piens - 1 kārba
Pagatavošana
Sviestu saputo ar cukuru.
Tad pa vienai pievieno olas, cepamo pulveri, kefīru un saputo.
Beigās iesijā miltus un sajauc mīklu.
No mīklas cep trīs biskvītus. Katru mīklas daļu lej ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15 minūtes.
Izceptos biskvītus atdzesē.
Pagatavo krēmu.
Krējumam pievieno vārīto kondensēto pienu un saputo.
Tad pievieno izmērcētas un gaļas mašīnā samaltas aprikozes un samaisa.
Liek uz paplātes biskvīta ripuli, pārsmērē ar krēmu un liek virsū otru ripuli. Pārsmērē ar krēmu, liek trešo biskvītu un pārklāj ar atlikušo krēmu.
Liek uz 8 stundām ledusskapī ievilkties.
Lai labi garšo!
|