Sastāvdaļas
Biskvītam
milti - 9 ēd.k.
olas - 9 gab.
cukurs - 9 ēd.k.
valrieksti - ½ glāze
magoņu sēkliņas - ½ glāze
rozīnes - ½ glāze
Pildījumam
sviests - 300 g
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba
sasmalcināti valrieksti pārkaisīšanai - 1 glāze
Pagatavošana
Cep biskvītus.
3 olu dzeltenumiem pievieno 3 ēdamkarotes cukura un saputo. Tad pievieno 3 ēdamkarotes miltu un saputo. Saputo olu baltumus, saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Valriekstus sasmalcina un lēnām iemaisa mīklā.



Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes.
Pārējos divus biskvītus cep tāpat, attiecīgi riekstu vietā pievienojot rozīnes un magones.
Pagatavo krēmu.
Iebiezinātajam pienam pievieno mīkstu sviestu un saputo.
Liek magoņu biskvītu, smērē krēmu un liek virsū rozīņu biskvītu. Tad atkal smērē krēmu un liek virsū valriekstu biskvītu.
Tortes malas un virsu smērē ar krēmu un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem. Liek uz 4 stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!
 |