5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Biskvīta torte ar krējuma krēmu un riekstiem

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 2 glāzes
cukurs - 2 glāzes
kefīrs - 2 glāzes
medus - 2 ēd.k.
2 olas
cepamais pulveris - 2 tējk.

Krēmam
skābais krējums (25%) - 800 g
cukurs - ½ glāze

apgrauzdētas mandeles - 150 g
rozīnes - 1 sauja
žāvētas aprikozes - 1 sauja
žāvētas melnās plūmes - 1 sauja
''Dāmu pirkstiņi'' dekorēšanai

Pagatavošana

Kefīram pievieno cukuru, medu, olas un saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā kefīra masā un samaisa mīklu.,

Mīklu sadala divās daļās un cep divus biskvītus. Ietauko cepamo formu, lej mīklu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Izceptos biskvītus atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Pagatavo krēmu. Krējumam pievieno cukuru un saputo.

Sasmalcina riekstus. Žāvētās plūmes, aprikozes un rozīnes samaļ gaļas mašīnā.

Liek uz paplātes vienu biskvīta ripuli, pārsmērē ar krēmu, liek nelielas samalto žāvēto augļu piciņas, pārkaisa ar riekstiem un liek virsū otru biskvītu. Atkal smērē krēmu, liek žāvētos augļus, pārkaisa ar riekstiem un liek virsū nākamo biskvīta ripuli. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Tortes virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu, malas pārkaisa ar sadrupinātiem cepumiem ''Dāmu pirkstiņi''. Tortes virsu pēc patikas dekorē ar žāvētiem augļiem un riekstiem. Liek uz pāris stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (05.12.2019)
Skatījumu skaits: 645 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0