Sastāvdaļas
Biskvītam
milti - 125 g
olas - 4 gab.
cukurs - 150 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
citrona sula - 1 tējk.
augu eļļa - 3 ēd.k.
Krēmam
piens - 500 ml
olas - 2 gab.
cukurs - 100 g
kartupeļu ciete
vaniļas cukurs - 1 pac.
sviests - 50
Glazūrai
saldais krējums - 50 g
šokolāde - 200 g
Pagatavošana
Olu dzeltenumiem pievieno 50 g cukura, citronu sulu, eļļu un saputo.
Miltiem pievieno cepamo pulveri, sajauc, pakāpeniski pievieno saputotajai olu masai un samaisa.
Olu baltumiem pievieno 100 g cukura saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.
Cepamajā formā klāj cepamo papīru, lej mīklu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 30-40 minūtes.
Izcepto biskvītu atdzesē, noņem cepamo un pārgriež uz pusēm.
Pagatavo krēmu.
Pienam pievieno vaniļas cukuru, samaisa un liek karsēties.
Olām pievieno cukuru, kartupeļu un samaisa.
Nepārtraukti maisot, lēnām lej uzkarsēto pienu olu masā, rūpīgi samaisa.
Liek atpakaļ uz uguns un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas krēmīga masa.
Noņem no uguns, pievieno sviestu un iemaisa krēmā. Uzliek traukam vāku un atstāj dzesēties.
Ņem vienu biskvīta ripu, smērē krēmu, liek virsū otru ripu un smērē ar atlikušo krēmu.
Pagatavo glazūru.
Saldajam krējumam pievieno sasmalcinātu šokolādi un karsē karstā ūdens peldē, līdz veidojas vienveidīga masa. Mazliet padzesē, pārlej torti un atstāj sastīvēt.
Lai labi garšo!
|