5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Burkānu kūka ar Filadelfijas siera krēmu un riekstiem

Sastāvdaļas

Mīklai 
cukurs - 2/3 glāzes
3 olas
1 olas dzeltenums
vaniļas cukurs - 1 paciņa
milti - 1 glāze
kartupeļu ciete - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 2 tējk.
kanēlis - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
augu eļļa - ¼ glāze
sarīvēts burkāns - 1 glāze

Krēmam
sviests - 125 g
baltā šokolāde - 100 g
krēmsiers Filadelfija - 250 g
valrieksti - ½ glāze
kokosriekstu skaidiņas - 3 ēd.k.

Pagatavošana

Olām pievieno vēl vienu olas dzeltenumu, cukuru, vaniļas cukuru un, karstā ūdens peldē, saputo, līdz veidojas gaisīga masa. 

Miltus sajauc ar sāli, kartupeļu cieti, cepamo pulveri, kanēli, iesijā olu masā, pievieno augu eļļu un samaisa mīklu.

Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves un iemaisa mīklā.

Mīklu sadala divās daļās, lai varētu izcept divus biskvītus.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 25 minūtes. Tieši tāpat cep otru biskvītu. Izceptos biskvītus atdzesē.

Pagatavo krēmu.

Karstā ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. 

Pievieno krēmsieru un ar putojamo slotiņu saputo krēmīgā masā.

Liek uz paplātes vienu biskvītu, smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Malas un virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un sasmalcinātiem valriekstiem. Liek uz divām stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (28.09.2019)
Skatījumu skaits: 4153 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0