5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Burkānu kūka ar krēmsiera glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 300 g
5 olas
brūnais cukurs - 300 g
milti - 170 g
maltas mandeles - 120 g
sarīvēta apelsīna miziņa
apelsīna sula no viena apelsīna
kanēlis - 1 tējk.
malts ingvers - ½ tējk.
šķipsniņa malta muskatrieksta
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls 
burkāni - 300 g

Glazūrai
Maskarpone siers - 250 g
Filadelfija siers - 150 g
pūdercukurs - 80 g
citrons (sarīvēta miziņa un sula) - 1 gab.

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo.

Nepārtraucot putot, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus.

Tad pievieno sarīvētu apelsīna miziņu, apelsīna sulu un samaisa.

Miltus sajauc ar maltām mandelēm un garšvielām, pievieno sviesta masai un samaisa.

Burkānus nomizo, sarīvē, pievieno mīklai un samaisa.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Lej mīklu ietaukota cepamajā formā un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē.

Pagatavo glazūru.

Samaisa Maskarpone un Filadelfijas sieru. Pievieno sarīvētu citrona miziņu, citrona sulu, pūdercukuru un saputo, līdz veidojas viendabīga masa.

Kad pīrāgs atdzisis, smērē glazūru un pārkaisa ar valriekstiem.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (22.11.2018)
Skatījumu skaits: 840 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0