5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Drupačkūka ar iebiezināto pienu un šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

sviests - 125 g
1 ola
cukurs - 4 ēd.k.
piens - 4 ēd.k.
milti - 3 glāzes
valrieksti - 100 g
1 kārbiņa iebiezinātā piena ar cukuru
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 80 ml

Pagatavošana

Olu saputo ar cukuru, pievieno pienu, izkausētu sviestu un samaisa. 

Iesijā miltus un samīca mīklu. 

Mīklu sadala 3 daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu saldētavā.

Plātī klāj cepampapīru, plānā kārtā rīvē sasaldēto mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 10-12 minūtes, līdz zeltaini brūnas. Tāpat cep pārējās mīklas daļas.

Izceptās mīklas drupačas atdzesē, nedaudz sasmalcina, pievieno sasmalcinātus valriekstus, iebiezināto pienu un samaisa. 

Iegūto masu klāj veidnē un izlīdzina.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej torti, dekorē ar valriekstiem un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (03.03.2019)
Skatījumu skaits: 640 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0