Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas sviests - 125 g Glazūrai Pagatavošana Cukuram pievieno olu un saputo. Pievieno izkausētu sviestu, pienu un samaisa. Iesijā miltus un samīca mīklu. Sadala mīklu 2-3 daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz 20-30 minūtēm saldētavā. Plātī klāj cepampapīru un uz rupjās rīves, ne pārāk biezā kārtā, sarīvē mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūns. Mīklu cep vairākos piegājienos, lai drupačas plātī nebūtu biezā kārtā. Izceptās drupačas atdzesē, nedaudz sasmalcina, pievieno sasmalcinātus valriekstus un samaisa. Pievieno iebiezināto pienu un samaisa. Tortes formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, liek pagatavoto masu un izlīdzina. Pagatavo glazūru. Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, kakao un samaisa. Karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē. Pārlej torti, dekorē ar valriekstiem un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 679 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |